Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör insatsledaren Magnus Öhman om radhusbranden i Arvidsjaur och risken för spridning i byggnaden. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Radhusbrand i Arvidsjaur – startade i garaget

Uppdaterad
Publicerad

Det började brinna i ett radhus i centrala Arvidsjaur på måndagskvällen. Räddningstjänsten skickade in rökdykare för att släcka inifrån, och det fanns risk för spridning i byggnaden.

Larmet kom in vid 17:30-tiden på måndagen och flera enheter från räddningstjänsten ryckte ut till Gamla Landsvägen.

– Rökdykare har gått in i byggnaden och påbörjat släckningsarbete, sa Mikael Lundberg, vakthavande befäl för räddningstjänsten i Arvidsjaur/Arjeplog, vid 18-tiden.

Polisen var också på plats vid huset för att bistå men det finns ingen misstanke om brott eller rapporter om personskador.

Hindrade spridning i byggnaden

Vid 19-tiden hade släckningsarbetet haft god effekt både in- och utvändigt. En fläkt sattes in i grannhuset för att skapa ett övertryck så att röken inte skulle sprida sig.

– Det är förstås brandskadat i de delar som brunnit, sedan måste vi frilägga ganska mycket för att kontrollera att det inte glöder i konstruktionen, sa Mikael Lundberg vid 21-tiden.

Insatsen avslutas

Det finns ingen klarlagd brandorsak och insatsen kommer att pågå till 07-tiden på tisdagen.

– Vi har två man kvar på platsen för efterbevakning och vi räknar med att de kan åka därifrån under morgonen, säger Mikael Lundberg, vid 06.15-tiden till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.