Så länge håller kylan i sig

Uppdaterad
Publicerad

Svinkylan är över – men att det fortfarande är ordentligt kallt råder det inga tvivel om.

Temperaturerna på -30 grader längs kusten och -40 grader i inlandet ser ut att vara över förtillfället. Men det är fortfarande rejält kallt. Hur kallt det blir i just din kommun i veckan kan du kolla på SVT väder.

– Just nu har vi väldigt kall luft som ligger över hela landet och framförallt i de nordostliga delarna. Och under dagen kommer det att vara fortsatt kallt och det håller i sig till i morgon, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen.

Extremkylan 2016

Dämpad kyla

Men misströsta inte ni som är trötta på att gå med huvudet nedböjt i raskt tempo eller stå vid bussen och stampa.

– Det ser ut som att det är allra kallast just nu med 25-30 grader runt om i länet. Längst upp i norr kan det bli ner mot 35 grader. Men från onsdag dämpas kylan i Norrbotten. Det kommer fortfarande att vara kallt, men inte lika, säger Nitzan Cohen.

”Svängt litegrann”

Under helgen blir det ännu varmare då snön förväntas komma. Då blir det runt -10 grader längs kusten och -20 grader i inlandet.

– Och nästa vecka kommer värmen. Då blir det bara ett par minusgrader längs kusten och lite kallare längst i norr. Dämpningen av kylan kommer att ske. Frågan är bara hur mycket och om den sedan återvänder. Det har ju svängt litegrann, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen.

Har du några kyliga bilder som du vill dela med dig av? Skicka gärna till oss så publicerar vi dem. Mejladressen är: norrbotten@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Extremkylan 2016

Mer i ämnet