Foto: SVT

Så många vill köpa Dundret

Publicerad

Konkursförvaltaren Lars Nylund har samlat in anbuden för skid- och hotellanläggningen Dundret i Gällivare – och han är fortsatt optimistisk att hitta en ny ägare under april månad.

Enligt tidigare rapportering har det funnits ett 20-tal intresserade spekulanter på Dundret, men när anbudstiden gick ut under natten mot tisdag räknar konkursförvaltaren Lars Nylund ihop till sex inlämnade anbud.

”Jag är fortsatt positiv”

Bland dem finns ett par spekulanter som han betraktar som seriösa. Han vill dock inte säga något mer om dem än att de är erfarna aktörer i branschen.

– Det betyder att jag är fortsatt positiv till att hitta en helhetslösning. Jag hoppas att de nya ägarna ska kunna tillträda under april och att de ska kunna starta i början på maj. Fram till dess fortsätter verksamheten på Dundret som planerat, säger han.

De kan få tillbaka pengar

Efter en första genomgång av anbuden bedömer han att det troligen bara är de prioriterade fordringsägarna som kommer att kunna få tillbaka pengar från konkursen, det vill säga de som har pant i fastigheter och företsagshypotek.

– Det handlar alltså om banker och Norrlandsfonden. Men det är lite för tidigt att säga något säkert, man kommer att kunna se mer när konkursbouppteckningen blir klar under nästa vecka, säger Lars Nylund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.