Scandic hotell avbokar SD

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas distriktsmöte i Norrbotten kommer inte att hållas på Scandic Hotell i Luleå som planerat. Hotellet har avbokat Sverigedemokraterna.

Enligt ett pressutskick från Sverigedemokraterna har hotellet gjort en bedömning av säkerhetsläget och konstaterat att det är för osäkert.

En av anledningarna ska vara händelser kring onsdagskvällens SD-möte i Eskilstuna, där det bland annat kastades knallskott mot polis.

”Hoppas att vi är välkomna tillbaka”

Hotellchefen säger till SVT att beslutet inte har med politik att göra, utan handlar om säkerheten. SD säger att de historiskt haft en bra dialog med hotellet.

”Vi beklagar naturligtvis det inträffade men vill härmed inte rikta någon kritik mot Scandic Hotell i Luleå som vi varit gäster hos tidigare och hoppas att vi är välkomna tillbaka till framöver”, skriver SD:s regionsstyrelse i pressutskicket.

SD Norrbotten höll sin valvaka på hotellet 2014. Partiet ska nu leta efter någon annan lokal för mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.