Foto: Privat/SVT

Simon räddades ur ravinen ”Jag är oerhört tacksam”

Uppdaterad
Publicerad

Den dramatiska fjällräddningen efter fallolyckan tog hela dagen. Nu vilar Simon Waller ut på sjukhus.

Det var vid 10-tiden på lördagen som 25-årige Umeåbon Simon Waller, ursprungligen från Kalix, rasade ner i en ravin vid Tarrekaise i Jokkmokksfjällen. Han ingick i ett större sällskap som larmade SOS, och en mödosam fjällräddning inleddes. På grund av olika omständigheter kunde han räddas först när en norsk helikopter utrustad med vinsch anlänt till platsen. Simon blev liggande i flera timmar efter att ha rasat uppskattningsvis cirka 25 meter ner i ravinen.

– Med tanke på fallet så mår jag utmärkt och blir väl omhändertagen på IVA i Gällivare. En skadad höft som värsta skada efter ett sådant fall är nog att betrakta som ett bra utfall, låter han hälsa i en statusuppdatering på Facebook.

Hans skador bedömdes på lördagskvällen som allvarliga, men han säger själv på söndagseftermiddagen att läget är stabilt.

– Jag är oerhört tacksam mot mina kompisar som larmade snabbt och tog väl hand om mig i väntan på räddningspersonal, ni är bäst. Jag är även väldigt tacksam mot räddningspersonalen och personalen på Gällivare sjukhus som vårdar mig på bästa sätt, skriver han på Facebook.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.