Foto: TT

Kritiskt läge för påkörd pojke

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade vid tretiden på måndagseftermiddagen i byn Sjulnäs utanför Piteå. En cyklande pojke i tioårsåldern blev påkörd av en personbil. Pojken fördes sedan till universitetssjukhuset i Umeå.

Pojken färdades enligt räddningstjänsten på cykel när en bil av okänd anledning körde på honom. Den skadade pojken fördes med ambulanshelikopter till universitetssjukhuset i Umeå.

– Pojken var medvetslös när vi kom till platsen men han hade bra puls och bra andning och cykelhjälmen var hel, säger Hans-Erik Pekkula, räddningschef.

Påkörd pojke i Sjulnäs

Ytterligare en person med lättare skador fördes till sjukhuset i Piteå för vård. Väg 549 från Sjulnäs till Klumman var avstängd i båda riktningarna medan bilen bärgades bort.

Det är fortfarande oklart hur olyckan ska ha gått till.

– Vi har inte kunnat höra föraren ännu. Hon var ganska chockad, säger Fredrik Gerdin, kommunikatör hos polisen region Nord till TT.

Polisen misstänker i nuläget inget brott.

Uppdaterat

Under tisdagsmorgonen uppger sjukhuset att pojkens skador betecknas som allvarliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Påkörd pojke i Sjulnäs

Mer i ämnet