B-O Sundström om explosionen

Granne: Trodde det var en flygplanskrasch

Uppdaterad
Publicerad

Det syns tydliga spår efter gårdagens kraftiga bilexplosion på Gültzauudden i Luleå. Delar från bilen har flugit upp till hundra meter och även intilliggande hus har skadats.

Området där explosionen skedde är fortfarande avspärrat och under morgonen ska polisens tekniker göra en teknisk undersökning på platsen. Polisen kommer också att höra vittnen om explosionen.

– Det var som att allt skakades om som i en jordbävning. När jag kom ut trodde jag det var en flygplanskrash eftersom det låg plåtdelar överallt. Det låg bildelar inne på vår gård berättar Marianne Palovaara som bor tvärs över gatan från olycksplatsen.

Bilexplosion i Luleå

– Hela huset skakade. Jag stoppade fötterna i skorna utan sockar och sprang ut. När jag och min man kom ut och såg vad som hade hänt så vi larmade 112.

Hur såg det ut när ni kom ut?​

– Vi såg ju bara att det var som ett eldhav och vi såg att en bil hade sprängts i luften. Sen fick vi order att flytta oss minst 100 meter bort från olyckan, säger Marianne Palovaara.

Vid explosionen skadades en person allvarligt och fem andra personer fick lättare skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilexplosion i Luleå

Mer i ämnet