Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

SOS hittade inte fram till man med bröstsmärtor

Publicerad

En man vaknade med bröstsmärtor och bad kollegan ringa efter ambulans. Men ambulansen hittade inte fram till platsen. Nu ska händelsen utredas.

En man som är anställd på ett skogsbolag i Norrbotten vaknade med smärtor i bröstet den 14 februari i år. Han bad kollegan ringa efter ambulans. Torts flera försök att med hjälp av koordinater förklara för SOS var adressen i Harads fanns så hittade de inte till platsen.

Kollegan lastade då personen i en bil och körde mot sjukhuset på egen hand. En ambulans mötte upp på riksväg 97 och tog över transporten.

Kräver utredning

Nu kräver Arbetsmiljöverket en utredning av händelsen och att arbetsgivaren vidtar åtgärder för att förebygga att händelsen upprepas. Utredningen ska vara klar senast den 8 mars, och visa på vilka faktorer som låg bakom händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.