Sprit och champagne på IT Norrbottens personalfester

Uppdaterad
Publicerad

P4 Norrbotten har granskat representationen i landstingets bolag och sett att IT Norrbotten är det bolag som sticker ut mest.

bolagets personalfester är det exklusiv champagne och stora mängder vin, sprit och öl. IT Norrbotten ägs av landstinget och länets 14 kommuner.

P4 Norrbotten berättar att IT Norrbottens vd Tony Blomqvist tillsammans med fem anställda hade personalfest i Stockholm. Den startade med chartrad båt och vin och sprit.

Därefter fortsatte sällskapet en rundvandring bland olika restauranger. Totalt slutade sommarfestens nota på 5500 kronor per person och då ingår varken hotell eller resa till huvudstaden.

Enligt IT Norrbottens policy för så kallad intern representation, bland annat personalfester, ska det vara restriktivt med alkohol vid middagar och inget till lunch. Men de reglerna sätts ur spel om representationen är ”beordrad av vd:n”.

Tony Blomqvist skriver i ett mejl till P4 Norrbotten att IT Norrbotten inte tagit emot bidrag från ägarna på mer än tio år.

”Vi följer den kultur som finns inom både Telekomsektorn, nationella och internationella kulturer”, skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.