Genrebild. Foto: Bildbyrån

Storböter för Luleå Hockey

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockey tyckte att det räckte med skriftliga varningar till tre supportrar som betett sig illa under en match i januari, men hockeyförbundet dömer ut 25.000 kronor i böter för händelsen.

Det handlade om att en person ansågs för berusad under en match och att ordningsvakterna var på väg att omhänderta honom när två av hans kompisar protesterade högljutt och det blev riktigt stökigt.

– Det är inte okej att göra så, utan man ska lyssna på ordningsvakterna, säger Robert Hedlund, från Luleå Hockeys sportadministration.

”För milt hanterande”

Händelsen anmäldes rutinmässigt till ishockeyförbundet, men Luleå Hockey ansåg i dialog med polisen att en lämplig påföljd skulle vara skriftliga varningar.

– Men förbundets tävlingsnämnd tyckte att det var ett för milt hanterande och det är därför som vi fått 25.000 kronor i böter, säger Robert Hedlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.