Foto: SVT Design

Stugbråk urartade – tog på grannens könsorgan

Uppdaterad
Publicerad

Nakenbad en sen sommarkväll skapade osämja mellan två grannar i Luleå skärgård. En kvinna döms nu för att ha dragit ner kalsongerna och daskat på den manliga grannens könsorgan.

Det hela utspelade sig en sommarkväll i fjol mellan två stuggrannar, en 57-årig kvinna och en man, i Luleå skärgård. Men historierna vad som inträffat den aktuella kvällen skiljer sig åt och i förhör har det klart framgått att det råder stor osämja mellan de två lägren.

Mannen uppger att han och en kamrat bastat samt badat nakna i havet. Efter badet ska den 57-åriga kvinnan ha stått vid tomtgränsen och inte sett särskilt glad ut.

Drog ner kalsongerna

Med anledning av detta träffades grannarna på stranden nedanför stugorna och diskussionen kom att handla om att de badat nakna. Under samtalet uppger mannen att kvinnan slagit honom samt tagit tag på kalsongerna och tittade ned i dem, varvid han tog bort hennes händer.

Kvinnan ska därefter dragit ner hans kalsonger och daskat på hans könsorgan. Hon ska även ha sagt till något om ”vilken liten en”.

Förnekar brott

Samtidigt berättar kvinnan att hon sett sin granne och hans kamrat bada nakna. De ska ha hoppat i vattnet åt hennes håll, vilket hon tog som en provokation.

Kvinnan nekar att hon ska ha slagit eller rört mannens könsorgan när de träffas på stranden. Hon menar att hon petat på honom samt sprättat med resåret i mannens kalsonger för att väcka hans uppmärksamhet.

Döms till dagsböter

Händelsen togs vidare till rätten där kvinnan nu dömts för sexuellt ofredande och 25.600 kronor i dagsböter. Hon ska även betala skadestånd på 5.000 kronor till mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.