Foto: Bildbyrån/SVT

Tillman stämmer Luleå Basket

Uppdaterad
Publicerad

Jens Tillman har tillsammans med sin advokat Magnus Söderlind valt att lämna in en stämningsansökan mot Luleå Basket.

– Jag var tvungen. Det här var absolut ingenting jag ville, men jag är tvungen för att saker och ting ska gå sin gilla gång, säger Jens Tillman till SVT Norrbotten.

Det var i slutet på maj som den före detta guldcoachen Jens Tillman stannades i en poliskontroll. Poliserna tyckte att han hade ögondarrning, blanka ögon och uppträdde nervöst.

Jens Tillman lämnar Luleå basket

Tillman erkände då att han använt amfetamin under dagen. Luleå Basket valde då att sparka tränaren med omedelbar verkan, men fem veckor senare friades han för misstankar om drograttfylla.

Ingen annan utväg

Jens Tillman och hans advokat Magnus Söderlind anser därför att avskedet borde vara ogiltligt, då Tillman sparkats trots att testresultatet visade att han inte hade droger i kroppen.

Guldcoachen säger till SVT Norrbotten att han inte hade någon annan utväg än att lämna in en stämningsansökan mot Luleå Basket.

– Men jag kan inte dessa saker så hör med min advokat.

Kräver lön

I stämningsansökan kräver Tillman, via advokat Magnus Söderlind, att Luleå tingsrätt ska ogiltigförklara avskedandet.

Han kräver också att Luleå Basket ska betala ut lön – 42.255 kronor i månaden från juli till och med augusti och sedan 47.255 kronor från september till och med att en huvudförhandling kan hållas.

Inga kommentarer

Luleå Baskets ordförande Britta Stoltz-Lundström vill inte lämna några kommentarer.

– Jag har inte sett någon stämningsansökan, så jag kan inte kommentera något jag inte har sett, säger hon.

Men vad tänker du om att de ändå har valt att stämma klubben då en av anledningarna är att man vill få till en dialog med er?

Jag kommenterar inte den här typen av ärenden. Men det är inte en väg man behöver gå för att ha en dialog, säger Britta Stoltz-Lundström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jens Tillman lämnar Luleå basket

Mer i ämnet