Tillmans advokat: ”Vi står långt ifrån varandra”

Uppdaterad
Publicerad

Jens Tillman och hans advokat Magnus Söderlind har i dag mött styrelsen för Luleå Basket.

– Ja, vi har just haft möte och man kan säga att vi står långt ifrån varandra, säger Jens Tillmans ombud Magnus Söderlind

Han anser att avskedandet är ogiltigt.

Jens Tillman lämnar Luleå basket

– Jens Tillman avskedades för att han kört drograttfull, säger Magnus Söderlind, advokat, men nu har han inte kört drograttfull och då är avskedandet ogiltigt.

Har inte ändrat sig

Men Luleå Basket har inte ändrat sig efter den friande domen.

– Inget har hänt som förändrat det ställningstagande som togs den 29/5, då vi kom överens med Jens Tillman om att han skulle gå, säger Britta Stoltz-Lundström, ordförande i Luleå basket.

”Det är ett anställningsavtal”

Magnus Söderlind anser däremot att Luleå Basket har ett arbetsgivaransvar och säger att Tillman har ett år kvar på sin anställning.

– Det är i grund och botten ett anställningsavtal det här handlar om, säger Magnus Söderlind. Och det finns en skyldighet påstår jag att faktiskt erhålla rehabilitering.

– Framför allt när man tittar på giltigheten av ett avskedande så tittar man också på om det tillhandahållits rehabilitering. Har arbetstagaren avbrutit en rehabilitering? Har han inte varit villig att medverka? Men så är inte fallet här. Jens Tillman har inte på något sätt av brutit någonting utan tvärtom har han på på egen hand sökt hjälp för det här. Och det får han och det går i rätt riktning. Anställningsavtalet löper på ett år till på det avtal som finns och det är vår målsättning att avtalet skall hållas och det ska fullföljas från båda parter.

Fåordig

Luleå Baskets ordförande Britta Stoltz-Lundström är mycket fåordig, men svarar:

– Generellt sett så ser Luleå Basket sig som en arbetsgivare som tar det ansvar som en idrottsförening ska ta.

I övrigt så vill inte Britta Stoltz-Lundström uttala sig i ärendet.

– I det här läget finns inget mer att ge intervju om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jens Tillman lämnar Luleå basket

Mer i ämnet