Foto: SVT/Markus Jornevald

Buss och personbil i krock

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern skadades allvarligt efter att en buss och en personbil kolliderade på väg 97 utanför Forsudden i Harads i Bodens kommun.

Vid nio-tiden på måndagsmorgonen kom ett larm in till SOS Alarm angående en bussolycka utanför centrala Boden. Sex personer var inblandade i olyckan. Fem av dem befann sig på bussen. Efter krocken ska både bussen och bilen ha kört ned i diket.

Det kommer att vara begränsad framkomlighet under dagen på väg 97 vid Forsudden utanför Harads. Foto: SVT/Markus Jornevald

Tre personer fördes med ambulans till sjukhus. En av dem, en 50-årig kvinna, fördes med ambulanshelikopter till Sunderby sjukhus. Enligt landstinget ska kvinnan vara allvarligt skadad och vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Den andra personen fördes till Jokkmokks hälsocentral men visade sig vara helt oskadd. Men det finns ingen rapport om hur skadeläget ser ut för den tredje personen som ska ha förts iväg med ambulans till sjukhus.

De andra tre personerna som var inblandade klarade sig oskadda.

Tre personer har förts till sjukhus efter olyckan. Foto: SVT/Markus Jornevald

Det är begränsad framkomlighet på väg 97 från Forsudden till Görjeån där olyckan har inträffat. Trafiken släpps på växelvis.

– Det är alltid allvarligt när det är bussar och bilar inblandade plus att det är en 90-väg, säger Peter Lindahl, räddningstjänstens inre befäl.

Det finns inga uppgifter på om hur olyckan har gått till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.