Trafikolycka på E10

Uppdaterad
Publicerad

Flera fordon har kolliderat på E10. Tre personer klagar på smärtor och har förts till sjukhus.

Enligt räddningstjänsten inträffade olyckan vid 12-tiden i närheten av Stenbacken i Kiruna. Först rapporterades det om att tre personbilar var inblandade, men nu meddelar polisen att det handlar om fyra bilar.

– Det är väldigt dåligt väder där och vägen är helt avstängd, säger Trond Olofsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Tre förd till sjukhus

Enligt uppgifterna ska det vara fem personer inblandade i olyckan. Tre av dem har förts med ambulans och ambulanshelikopter till sjukhus för vård. Alla tre ska ha klagat på smärtor i rygg och nacke.

Ambulanshelikoptern kunde landa vid olycksplatsen trots vädret.

SMHI har även utfärdat en klass 1-varning för hårda vindar med nedebörd i området. Ovädret väntas avta långsamt på söndagskvällen.

”Det är jättelånga köer”

Och räddningstjänsten arbetade vid 14-tiden fortfarande vid den avstängda olycksplatsen på grund av det dåliga vädret.

– Det är jättelånga köer, så vi hjälper till att få vägen farbar igen, säger Trond Olofsson, inre befäl vid räddningstjänsten. Det är väldigt dåligt väder fortfarande och det blir svårt och jobba, det som gör att det går så långsamt.

LÄS MER: Två bilar kolliderade på E10

Men vid 14.30 började trafiken släppas på försiktigt i etapper med kolonnkörning, det rapporterar NSD. Lastbilarna får dock stå stilla längst vägkanten tills vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.