Dundret. Foto: SVT

Träningen på Dundret säkras

Uppdaterad
Publicerad

Näringslivet går tillsammans med Gällivare kommun in och säkrar träningsmöjligheterna på Dundret för kommunens skidgymnasium och alpina klubbar.

Förutom kommunen går flera akörer inom det lokala näringslivet in och stöttar skidträningarna. Det är LKAB, Boliden,  Sparbanken Nord och Lapplands kommunalförbund. Tillsammans satsar man en miljon kronor.

– Vi har i gruppen enats om ett upplägg som har presenterats för konkursförvaltaren, säger kommunchef Mats Pettersson.

Krisen på Dundret

”Det känns roligt”

Det var idag som Gällivare tingsrätt beslutade  att försätta Dundret Sweden AB i konkurs, men under eftermiddagen så har man arbetat på en gemensam lösning för att säkra ungdomarnas åkning och utbildning.

– Det känns förbaskat roligt, säger kommunchefen Mats Pettersson.

De satsade pengarna utgör en förlustgaranti och uppgörelsen säkrar ett nyttjande från och med nu till och med början av maj.

I vad mån Dundret kan nyttjas av allmänheten är däremot en fråga för konkursförvaltaren Hans Andersson. Liftarna är stängda till och med söndagen medan servicehuset är öppet för husvagnsägare.

Men anläggningen i stort är stängd. Inget boende och ingen mat.

Konkursförvaltaren Hans Andersson söker en ny ägare av Dundret, för bestående drift.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen på Dundret

Mer i ämnet