Polisen öppnade eld vid ingripande

Uppdaterad
Publicerad

Polisen öppnade eld i samband med ett ingripande vid Sjöparksskolan i Gällivare kommun sent igår kväll, enligt tips till SVT.

Uppgifterna bekräftas av Polisens presstalesperson Johan Schlienger.

– Polisen larmades till ett slagsmål strax efter klockan 22 igår kväll och där var det en person som hade någon form av tillhygge och gick emot polisen som kände sig så pass trängd att en av poliserna valde att avlossa ett varningsskott, säger Schlienger.

Enligt källor till SVT rörde det sig om två gäng som skulle mötas för en uppgörelse på platsen.

Kände sig trängd

Polisens presstalesperson Kristina Lantto vill inte bekräfta att det rör sig om en uppgörelse.

– Det handlar om att polisens har kallats till ett bråk. En man ska ha gjort ett utfall mot en polis med någon form av tillhygge. Polisen har känt sig trängd och tvingats avlossa ett varningsskott, säger Kristina Lan

Mannen ska vara gripen.

– Han är misstänkt för försök till grov misshandel och hot mot tjänsteman, säger Kristina Lantto.

”Samma problem”

En gällivarebo som SVT Nyheter Norrbotten varit i kontakt med säger att det var ett stort pådrag med blåljus.

– Man vet ju att sånt här händer i storstäderna, nu har det kommit till Gällivare och det är hemskt, säger en person som vill vara anonym.

– Jag förstår att folk reagerar att vi ser sånt här i lilla Gällivare men det är inte så konstigt; vi har samma problem här som i samhället i stort, säger en annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.