Foto: SVT Design

Vapnet ska undersökas

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens tragiska vådaskjutning ska polisen nu utreda händelsen vidare.

En 52-årig kvinna från Kiruna blev under lördagen vådaskjuten i skogarna kring Viikusjärvi, öster om Lannavaara, strax efter 13:00. Senare på eftermiddagen meddelade polisen att kvinnan avlidit på platsen.

– Vi håller på att avrapportera detta i nuläget. Senare kommer ärende att ligga lokalt i Gällivare, säger Anders Calderäng vid polisen i Norrbotten.

Vådaskott i Viikusjärvi

Polisen kommer under de kommande dagarna att försöka kartlägga vad som orsakat och ligger bakom skjutningen. Polisen tror inte att skjutningen var uppsåtlig.

– I nuläget pekar det mesta på att det endast är en tragisk händelse. Vi kommer att utreda detta tekniskt och just nu rubricerar händelsen som vållande till annans död.

Tekniker har flugits upp och har arbetat på platsen sedan igår. Vapnet kommer också att undersökas så småningom.

– Det finns vittnen till händelsen och sannolikt är det en tragisk olycka, säger jourhavande förundersökningsledare Kjell Persson och fortsätter:

– Att omhänderta och undersöka vapnet är en rutinmässig åtgärd. I området har teknikerna också fotograferat.

Få förhör har hållits under dagen med de vittnen som befann sig på platsen.

– Många mår dåligt och är chockade. Folk måste få lugna ner siginnan vi fortsätter, säger Kjell Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vådaskott i Viikusjärvi

Mer i ämnet