Vd:n hoppas på fler sponsorer

Uppdaterad
Publicerad

SM-guldet kan leda till mer pengar i kassan. Det hoppas iallafall Luleå Hockeys vd.

Just när SVT Norrbotten ska prata med Luleå Hockeys vd om pengarna så dyker målvakten Maria Omberg upp och berättar om gårdagens firande.

– Först firade vi med laget bara i omklädningsrummet. Och sedan fick vi fara in till stan och bli hyllade på Nytorget. Det var hur coolt som helst, jättehäftigt. Det var jättemycket folk där. Sedan for vi vidare till Allstars och firade tillsammans med fansen och alla som har funnits där och stöttat oss under hela säsongen, berättar Maria Omberg.

Luleå Hockey/MSSK

Fler sponsorer

Söndagens segerbuckla kan innebära mer pengar framöver. I form av fler sponsorer eller frikostigare sponsring tror Luleå hockeys vd.

– Det är ju vår förhoppning. Den här satsningen vi har gjort i år går ju kanske inte ihop rent ekonomiskt, utan det är en investering för framtiden. Och med framgångarna så hoppas vi att fler vill vara med på det tåget, säger Stefan Enbom, vd Luleå Hockey.

”Värmde hjärtat”

Stefan Enbom hoppas att mer pengar gör att man kan jobba ännu mer med att stärka de kvinnliga förebilderna då klubben vill ha både manligt och kvinnligt i föreningen

– Annars är vi lite grand en halv förening. Nu har vi förebilder både bland killar och tjejer och det är det vi vill. Och det var så enormt glädjande när vi såg hur många småtjejer som var på matchen igår. Att se dem gå ut på isen och ta autografer av våra tjejer det värmde hjärtat för alla i Luleå Hockey, säger Stefan Enbom.

Men medan herrlaget har avtal som ger mer pengar desto bättre det går så har damlaget inget liknande avtal.

– Så fungerar det på herrsidan men när det gäller vårat Riksserielag så har vi inga sådana avtal. Men det är kanske någonting vi får fundera på i framtiden.

Det hade suttit bra att ha det idag va?

– Ja, det hade inte gjort någonting.

Många grattis

Maria Omberg tänker inte på pengar idag. Hon tar bara emot gratulationer.

– Det är så nytt. Vi tog guldet igår, nu firar vi bara. Alla bara njuter av stunden och försöker ta in vad vi har gjort och vad vi lyckats åstadkomma den här säsongen tillsammans. Det känns riktigt kul, säger Maria Omberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Luleå Hockey/MSSK

Mer i ämnet