”Vi är taggade som tusan”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag inleds säsongen för Piteå IF som i premiären på hemmaplan möter Kopparberg/Göteborgs FC.

– Ja, det blir härligt. Vi har längtat efter det här som galningar och vi hoppas att publiken kommer tillbaka från förra året. Vi hade en fantastisk hemmapublik och det ska bli härligt att äntligen få komma igång, säger Andreas Johansson, assisterande tränare.

Efter en svag inledning förra säsongen gjorde Piteå en fantastisk prestation och knep till slut tredjeplatsen. Men årets säsong kan bli ännu tuffare än i år.

– Det kommer bli jämt. Många kommer att kriga om varje poäng. Det var spännande i år men i år kommer det att bli ännu mer spännande, säger June Pedersen.

– Det är jättespännande att sätta igång. Staden känns redo för en ny säsong i damallsvenskan och tjejerna känns också jätteklara. Det ska bli skitkul. Det är det här man har tränat för sista halvåret och längtat. Vi är taggade som tusan. Så bring it! säger lagets veteran June Pedersen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.