Visste inte att flyget var inställt

Uppdaterad
Publicerad

Flera hundra piloter hos flygbolaget Norwegian har gått i strejk. Alla flygbolagets avgångar till och från Luleå Airport var inställda idag.  

Benny Fahlén är en av resenärerna som har drabbats. Han tog sig från Piteå till Luleå i morse för att ta ett flyg till Stockholm. När han kom fram till flygplatsen fick han veta att Norwegians avgång var inställt.

– Jag väntade på sms från Norwegian, men det kom aldrig något. Så då åkte jag ändå och försutsatte att allt var okej med avgången. Det är lite dålig service. De kanske redan har börjat strejka med sms:en också, säger Benny Fahlén.

Norwegian konflikt påverkar Norrbotten

Fick ställa in

Benny Fahlén skulle ner till Stockholm och göra affärer. Men han tvingas nu att avboka både möte och hotell.

– Jag har försökt hitta något alternativ. Jag har tittat på SAS-biljetter, men prisbilden ser inte så trevlig ut. De verkar ha ökat med två hundra procent. Det känns ju inte så toppen precis, säger Benny Fahlén.

”Vi beklagar”

Strejken beror på att Norwegians ledning inte lyckats nå en överenskommelse med Norwegian Pilot Union (NPU) och fackföreningen Parat. Upp till 35 000 resenärer drabbas idag. Det är framförallt inrikestrafiken i Skandinavien och trafiken mellan de skandinaviska huvudstäderna som strejken påverkar. 

– Det är väldigt svårt att förutse hur länge det här kommer att pågå. Det är självklart oerhört kostsamt med strejk, även om vi inte fokuserar på kostnaderna nu i första hand. Vi fokuserar på vad vi kan göra för att hjälpa våra resenärer att komma fram. Vi beklagar verkligen den här situationen och att så många resenärer är drabbade, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef vid Norwegian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norwegian konflikt påverkar Norrbotten

Mer i ämnet