Foto: TT/SVT

16-åring döms efter tafsande på badhus

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig kille dömdes på onsdagen för sexuellt ofredande efter att ha tafsat på två flickor på Gustavsvikbadet förra året.

16-åringen döms för sexuellt ofredande i två fall med 35 timmars ungdomstjänst som påföljd. Han ska även betala skadestånd om 7000 kronor var till de båda målsägande.

LÄS MER: Pojke åtalas för tafsande på Gustavsvikbadet

Brotten utpselade sig på Gustavsiksbadet i mars förra året. I åtalet står det att den då 15-årige pojken tafsade på två flickor genom att ta på ena flickans bröst och underliv utanpå baddräkten. Han ska vid två tillfällen ha dragit ner badbyxorna på andra flickan då hon försökt ingripa för att skydda flickan.

Förnekar gärningarna

Den minderåriga pojken som nu döms har förnekat gärningarna och hävdat att beröringarna skett av misstag. Men tingsrätten bedömer att handlngarna ska ses som uppsåtliga.

Tingsrätten gör bedömningen att straffvärdet för de brott som pojken döms för motsvarar två års fängelse, men eftersom att pojken var 15 år gammal då brottet ägde rum blir det en kraftig nedsättning av straffvärdet. Han döms därför till ungdomstjänst i 35 timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.