Christer Sjögren i Melodifestivalen 2011. I kväll uppträder han i Nora, och hela äldreboendet ska dit. Foto: Montage TT/SVT

Äldreboende bjuds på Sjögren-konsert

Uppdaterad
Publicerad

Den här torsdagskvällen är inte som alla andra på Rosendahls äldreboende. Hela boendet kommer stå tomt – medan de äldre går på konsert med Christer Sjögren. ”Nu är jag helt black. Jag var tvungen att köpa nya byxor, skjorta och en tröja” säger Kalle Elfsten.

Kalle Elfsten bor på Rosendahls äldreboende i Nora. I kväll är Christer Sjögren på besök och ska göra en julkonsert i kyrkan, och då kommer Kalle och andra på avdelningen att få gå dit.

– Han är bra. Jag har tyckt om honom i många herrans år. Han är jättebra, säger Kalle Elfsten.

Ingen ville gå miste om nöjet

Kristina Lokander jobbar på boendet och kom på idén att det nog fanns några som var intresserade av att åka i väg på konserten.

– Först så diskuterade vi hur många vi skulle ta med, men sedan tänkte vi att vi erbjuder alla, och alla ville följa med. När vi köpte biljetterna hade vi ingen aning om vi skulle få dem betalda, utan det viktigaste var att de boende skulle få uppleva konserten, säger Kristina Lokander.

Det lilla extra

Nu har det bestämts att boendet står för biljettkostnaden, men för Kalles del har det gått en del slantar åt att klä upp sig inför konserten.

– Nu är jag helt black. Jag var tvungen att köpa nya byxor, skjorta och en tröja för att kunna se Christer Sjögrens julkonsert, säger Kalle och skrattar.

Sjögren inte bättre än bandy

Christer Sjögren i all ära, men för Kalle som är gammal bandyspelare i Nora är bandyn fortfarande det stora intresset.

– Får jag välja så går jag helst på bandymatch, för då får man se två halvlekar. Så länge håller knappast Christer Sjögren på, säger Kalle Elfsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.