Foto: Johan Pisoni / SVT

Alfred – kvalificerad teaterapa

Uppdaterad
Publicerad

I vår serie #Entusiasterna möter vi människor som brinner lite extra för sin hobby. I dag har det blivit dags för ett besök i Fjugesta där vi får träffa en ung talang som spelat teater sedan han var elva år gammal, och nu även producerat en egen ungdomsrevy.

Han är ganska ovanlig, det intygar han själv. I sin egen vänskapskrets känner han inte till någon som engagerar sig lika mycket för sitt fritidsintresse som han själv gör.

– Det är klart att det har hänt någon gång att jag har känt att det blivit lite för mycket och att jag bara vill gå hem och lägga mig på soffan. Men oftast är det bara roligt och inspirerande, säger Alfred Grönkvist.

Entusiasterna – SVT Örebro

16 ungdomar i showen

När han var elva år gammal började han spela teater i amatörteaterföreningen Nya teatern i Örebro. Nu, sju år senare, kan han glatt även lägga till manusförfattare och regissör på sin repertoar.

Under slutet av sommar både skrev och regisserade Alfred nämligen en ungdomsrevy som spelades i Fjugesta. 16 ungdomar medverkade i showen som tog många veckor att få ihop.

”Varit en utmaning”

– Det har varit en utmaning, men det har gått jättebra. Jag är väldigt glad över att jag fick möjligheten att göra det här, säger Alfred.

Exakt vad han gör i framtiden är han inte säker på, men klart är i alla fall att teatern alltid kommer ha en stor betydelse i hans liv.

– Jag hoppas att jag alltid kommer hålla på med teater på något sätt, för jag älskar verkligen det här, säger han.

Det här är #Entusiasterna

I vår serie #Entusiasterna berättar på SVT Nyheter Örebro om människor med brinnande intressen. Vi vill rapportera om engagemang, drivkraft och eventuella nörderier.

Känner du någon som är en äkta entusiast? Eller brinner du själv för något? Kontakta oss!

Sök upp ”SVT Nyheter Örebro” på sociala medier, eller mejla en rad till orebro@svt.se. Det går även bra att ringa på 019-35 35 35.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Entusiasterna – SVT Örebro

Mer i ämnet