Foto: SVT

ATS assistans i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Företaget ATS Assistans i Örebro har nu begärts i konkurs. I mars gjordes husrannsakan mot bolaget och en polisutredning där fem personer sitter häktade för ekonomisk brottslighet pågår.

Konkursen berör omkring 50 av bolagets anställda.

I september hade assistansbolaget ATS Assistans, med huvudkontor i Örebro, närmare 600 anställda runt om i landet. Då lämnade in en begäran om företagsrekonstruktion till hovrätten.Företagets tillgångar var frysta och därför kunder inga löner utbetalas.

Idag finns bara ett 50-tal anställda kvar och sedan mars 2012 sitter fem personer med koppling till företaget, bland annat före detta VD:n, häktade misstänkta för omfattande ekonomisk brottslighet, som grovt skattebrott, försvårande av skattekontroll, bokföringsbrott, grovt bidragsbrott och medhjälp till grovt skattebrott som har koppling till företaget.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.