Foto: Thomas Wedin / SVT

Barnvagnsrace stöttar Världens barn

Uppdaterad
Publicerad

Barnvagnar, ballonger och bössor är dagens medel för att uppmärksamma Världens barn. En av föräldrarna på plats är Emilie Wiklander från Örebro hockey.

Det är både ballonger och rop i luften när föräldrar samlas med sina barn utanför Olaus Petri församling klockan ett på lördagen.

– Jag är här för att jag tycker det är en viktig fråga, säger Emilie Wiklander. Hon är privatmarknadschef för Örebro hockey som har ett samarbete med Svenska kyrkan som arrangerat evenemanget.

Den viktiga frågan Emilie Wiklander syftar på är de barn som lever i fattigare länder och som Radiohjälpens insamlingar via Världens barn ska gå till.

Från Olaus Petri racar de sedan mot Stortorget och målet är S:t Nicolaikyrkan. Men det är egentligen inte ett race, för barnvagnsförarna tävlar inte om vem som kommer om först, utan går i lagom takt i vad som snarare kan liknas vid en marsch.

Sedan går de runt på stan för att samla in bidrag i bössorna till Världens barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.