Foto: SVT Design

Bil voltade av vägen

Uppdaterad
Publicerad

En bil körde av vägen och voltade strax efter klockan åtta på fredagsmorgonen mellan Hällefors och Hjulsö. Olyckan orsakades av halka. ”Det är riktigt halt ute på vägarna”, säger Marko Heikkinen som är insatsledare på Bergslagens räddningstjänst.

Larmet kom klockan 08.04 på fredagsmorgonen. En bil hade kört av vägen på väg 63 mellan Hällefors och Hjulsjö.

– Det är en avåkning som har skett. En singelolycka. De uppgifter jag har just nu är att en person är ute ur bilen och ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen, sa Stefan Wickberg, presskommunikatör vid polisen region Bergslagen under morgonen.

”Riktig isgata”

Bergslagens räddningstjänst berättar att olyckan har orsakats av svåra vägförhållanden.

– Det är riktig isgata. Personbilen har kommit i 70 kilometer i timmen, tappat grepp om vägen i ett kurvigt parti och sedan voltat. Föraren klarade sig bra under omständigheterna och kunde ta sig ur bilen själv, säger Marko Heikkinen.

Tvingades sanda

Personen har förts till vårdcentral för en rutinkontroll. Trafiken på väg 63 ska åter rulla på som vanligt.

– Det är riktigt halt ute på vägarna. En lastbil kunde inte lämna platsen efter att vi släppt på trafiken igen. Vi var tvungna att sanda vägen för att han skulle kunna komma därifrån.

Klass 1-varning

SMHI har utlyst en klass 1-varning i Örebro län och varnar för plötslig halka. Räddningstjänsten uppmanar trafikanter att köra lugnt på vägarna och hålla avstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.