Foto: SVT

Bilden av bostadsbristen

Uppdaterad
Publicerad

När 55 lägenheter på planeringsstadiet skulle säljas i Örebro fick arrangören hyra en konferensanläggning för att få plats med alla intresserade.

På baksidan av idrottsanläggningen Behrn Arena i centrala Örebro ska snart 55 lägenheter byggas.

Trots att försäljningsstarten har marknadsförts mycket sparsamt hade runt 800 personer visat intresse i förväg. Så när ritningarna presenterades under tisdagskvällen fick arrangören hyra konferensanläggningen Conventum för att få plats med alla som jagar en ny bostad i Örebro.

– Det är fantastiskt. Vi hade inte kunnat tänka oss att det skulle kunna bli så här mycket folk, säger Ulrika Nordh, kundansvarig på Skanska

De billigaste tvårumslägenheterna kostar 1,5 miljon, de dyraste femmorna går på 4,5 miljon. Men bristen på bostäder i kombination med det centrala läget gör att Skanska tror på en snabb försäljning av de nya husen.

– Marknaden är hårt pressad just nu med ganska höga priser, säger Daniel Larsson, projektutvecklare på Skanska.

– Det är synd att vi inte har fler lägenheter, säger Ulrika Nordh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.