Halkan håller i sig – var försiktig

Uppdaterad
Publicerad

Halkan orsakar både benbrott och trafikolyckor i Örebro. Det senaste dygnet har frakturmottagningen tagit hand om 84 patienter. Polisen varnar även trafikanterna under tisdagen.

Blixthalkan slog till med full kraft i Örebro och Västmanland under måndagen. Frakturmottagningen fick ta emot fler patienter än vanligt och tog in både extra personal – och gips.

– Nu har vi sex doktorer i arbete, vanligtvis har vi en, sa Emma Hagenfalk, avdelningschef på USÖ, på måndagen.

ishalkan 2015

Totalt under det senaste dygnet har mottagningen tagit hand om hela 84 patienter. Och halkan fortsatte att orsaka olyckor även under tisdagen.

– Vi har fortfarande bemannat upp extra men det är inte alls lika mycket idag, säger Emma Hagenfalk.

Polisen rapporterade även under tisdagsmorgonen om flertalet trafikolyckor runt om i länet. Under natten blockerades E18 mellan Köping och Arboga av en lastbil med släp som hamnat på tvären på grund av halkan. Enligt polisen kom ingen till skada men de uppmanar till försiktighet. Under bärgningsarbetet var det totalstopp i riktning mot Örebro.

Under morgonen krockade två bilar vid Rocklundamotet i Västerås. En bil var på väg av E18 och ska sedan ha kört ihop med en bil på Vasagatan. Olyckan orsakade bara plåtskador.

På väg 608 i riktning mot Åsbro i Örerbo län fastande en tankbil under tisdagsmorgonen. Trots väglaget kunde den dras loss av entreprenörer.

Likadant så blockerades väg 768 från Bondbyn till Born av en lastbil som hamnat på tvären. Vägen var avstängd under bärgningsarbetet med nu ska trafiken rulla som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ishalkan 2015

Mer i ämnet