Ylve Johansson och Anne-Marie Eriksson gifter sig efter 37 år tillsammans. Foto: Monika Bruhn/SVT

De slog till – efter 37 år

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan 40 år tillsammans bestämde de sig för att slå till. Nu är Ylve Johansson och Anne-Marie Eriksson man och hustru.

I november har de varit ett par i 37 år och giftermål har varit på tapeten av och till under åren. Men när de såg annonsen för drop in-vigsel i tidningen bestämde de sig för att slå till.

– När Ylve kom hem frågade jag om han läst tidningen och om inte det skulle vara något för oss. Vi har ju pratat många gånger om att gifta sig, säger Anne-Marie Eriksson.

Läs mer: Var spontan – säg JA

Sagt och gjort. Ylve var inte sen på att nappa och de kontaktade Svenska kyrkan i Adolfsberg. På lördagsförmiddagen blev de så äntligen man och hustru.

– Det känns jätteroligt, säger Kumlaparet i mun på varandra.

En hemlighet

Vigseln har varit hemlig och först i tisdags fick dottern med familj veta om den stora dagen. Övrig familj och vänner får beskedet under dagen.

– Nu har vi bokat bord för att fira tillsammans med dottern och hennes familj, säger Anne-Marie Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.