Designar unik skatepark i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Janne Saario från Finland flögs till Örebro under onsdagen. Allt för att titta på sevärdheter och därefter kunna deisgna en helt unik skatepark.

En helt ny skateboardpark i Drottningparken i Örebro ligger i startgroparna, och på plats är en av Europas främsta designer av skateboardparker för att hitta inspiration av staden.

– Under dagen har skateboardåkare från Örebro följt med mig runt om i staden för att titta på sevärdheter som Svampen och slottet, säger Janne Saario som flög till Örebro under morgonen på uppdrag av Örebro kommun.

Janne Saario är från Finland och 2006 sadlade han om från skateboardproffs till arkitekt och redan på sju år har han hunnit med att designa drygt tjugo skateboardparker. Under dagen har han träffat lokala skateboardåkare och personal från stadsbyggnadskontoret för att hitta inspiration. Om sex veckor ska han leverera sitt förslag till kommunen på den skateboardpark i betong som är tänkt att ligga i Drottningparken. Och när det gäller designen är det viktigt honom att den smälter in i stadsbilden.

– Jag försöker alltid att hitta sätta designa en unik skatepark som har något att göra med staden, platsen och de som använder den, säger Janne Saario.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.