Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Blir inte riktigt bra” – hör Caroline Dieker (M) berätta mer i klippet. Foto: Emil Nylén Danielsson/SVT

Dieker (M) kritisk mot länsstyrelsens förslag : Utbilda istället för att reglera

Uppdaterad
Publicerad

Askersunds kommun vill att att besökare ska styra skutan dit. Men med en hastighetsbegränsning kan det ta omotiverat lång tid. Det menar kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker (M).

– Jag upplever kanske att man haft lite väl grova penseldrag när man tittat på det här.

Det finns problem som behöver lösas när det kommer till båtlivet i Vättern – som bristande respekt för natur och varandra. Det säger kommunstyrelsens ordförande i Askersund, Caroline Dieker (M).

Men, en reglering av hastigheten tror hon inte är lösningen.

– Utbildningsinsatser tror jag kan få mycket större effekt istället för regleringar just i det här fallet.

Ska lyssna på medborgarna

Askersunds kommun ska nu tycka till om länsstyrelsens förslag om att införa en hastighetsbegränsning på fem knop. Inför det kommer medborgarnas synpunkter inhämtas. Men redan nu vet Dieker att förslaget rör upp känslor.

– Jag vet att folk är väldigt väldigt upprörda över det här. Man förstår inte förslaget, man förstår inte nyttan med förslaget.

Båtlivet är viktigt för kommunen

Båtlivet är en av Askersunds största konkurrensfördelar. Och ett beslut om hastighetsbegränsningar tror hon kan få effekt när det kommer till besökare som tar sig till kommunen med båt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.