Polishuset i Örebro. Foto: Daniel Gustafsson/SVT

Man hittad död i arresten

Uppdaterad
Publicerad

En man som omhändertagits för berusning i Örebro avled under tisdagskvällen i arresten.

En medelålders man omhändertogs vid 18.30-tiden på tisdagskvällen och placerades i arresten där han senare skulle höras. När han skulle hämtas för förhör hittades han medvetslös och okontaktbar.

– Ambulans var snabbt på plats, men hans liv gick inte att rädda, säger Stefan Wickberg, presstalesman vid Örebropolisen.

Mannen dödförklarades av läkare vid 00.50.

Det är oklart om han var misstänkt för något brott.

– Det finns några frågetecken som vi skulle ta upp under förhör vid 23.45, men det kan jag inte gå närmare in på, säger Stefan Wickberg.

Internutredning ska göras

Det kommer starta en utredning för att undersöka hur tillsynen av mannen sett ut.

– Vi utreder nu dödsfallet och ser om vi har brustit i tillsyn, det blir per automatik ett fall för internutredningen, säger Per Lundbäck som kanslichef för polisen i Örebro.

Cellen är avspärrad och det kommer ske en teknisk undersökning av platsen. I nuläget är inte dödsorsaken fastställd. Anhöriga är underrättade.

– Oavsett förklaring är det en förlust. Ingen ska behöva dö i arresten oberoende vad som ligger bakom det, säger Stefan Wickberg.

Tidigare dödsfall i arresten har uppmärksammats av SVT Dalarna. Du hittar deras rapportering här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.