Dragracing kan få en egen serie i länet

Uppdaterad
Publicerad

Tre dragracingföreningar i länet går nu samman under namnet Dragracingalliansen Örebro Län. Syftet är bland annat att starta en gemensam serie och få bort streetracingen från gatorna.

Representanter från de tre föreningarna, Gunroad Dragracing Club i  Örebro, SHRA Karlskoga och SHRA Lindesberg, är överens om att jobba vidare med att ta fram ett gemensamt koncept inför säsongen 2017.

Gemensam serie

Bland annat vill man se till att det ska finnas fler tillfällen att träna och tävla i Örebro län och på så sätt flytta streetracingen till banor istället för att det ska köras nattliga race på gatorna.

Dessutom vill man försöka starta en gemensam dragracingserie.

– Vi tycker det är perfekt om vi tillsammans kan arrangera race i Örebro, det gäller bara att hitta en bra plats att köra på för det finns många som vill köra här, säger Stefan Flodell, Gunroad Racing.

– Vi fick ett väldigt positivt gensvar när vi gjorde ett försök på flygfältet i somras säger Göran Ekendahl i SHRA Karlskoga.

Sveriges äldsta tävling

Samtidigt vill man kunna värva fler medlemmar till de tre föreningarna, man vill också samla och bättre ta tillvara på all den gemensamma kunskap och de resurser som man förfogar över inom de tre föreningarna.

I  Lindesberg har man tillgång till något som de andra klubbarna saknar: nämligen en industriraka där man kan köra några gånger om året. SHRA Lindesberg arrangerar också Sveriges äldsta dragracingtävling; Linde Open som nu genomförts i 33 år.

– Det måste vara enkelt att både arrangera och delta, säger Lennart Holm, SHRA Lindesberg, apropå det kommande arbetet med att hitta former för en gemensam serie.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.