– Det är all time high. Jag blir förvånad nästan varje vecka. Jag fattar inte var allt tar vägen, säger Anders Östlund som driver Källsprångs gård söder om Åsbro i Askersunds kommun tillsammans med sin fru Maria.
Anders och Maria Östlund började odla grönsaker för 25 år sedan och var då bland de första i Sverige att odla på ekologiskt vis. Då var inställningen mot metoden mer skeptisk än den är idag.
– Det var ju ingen som trodde att det fungerade över huvud taget . Man var lite av en särling, säger Anders Östlund.
Lever på sin odling
Idag är det betydligt fler bönder som väljer den ekologiska vägen men enligt Anders är det inte tillräckligt för att täcka efterfrågan. Han tror att Sverige kan tvingas importera om inte fler ställer om sin produktion.
För Anders var det ett självklart att välja ekologiskt när det begav sig, han drömde nämligen om att ha den livsstilen. Men när paret Östlund började odla grönsaker på Källsprångs gård var Anders tvungen att jobba halvtid med annat för att få det att gå runt. Idag lever de på sin odling och har två anställda.
– Jag lever min Bullerbyn-dröm, säger Anders.