Arkivbild Foto: TT

Kvinna anhållen misstänkt för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

SOS larmades tidigt under lördagsmorgonen om brand i ett flerfamiljshus i centrala Örebro. Senare under dagen anhölls en kvinna misstänkt för mordbrand.

Larmet inkom vid halv sex på lördagsmorgonen. Polis och räddningstjänst ryckte ut till platsen. Enligt räddningstjänsten hade tidningspapper på spisen orsakat brand och rökutveckling. Lägenheten rökskadades, men inga fler bostäder ska ha påverkats.

Anhölls senare

Under lördagsförmiddagen anhölls en kvinna som bor i lägenheten misstänkt för mordbrand, men polisens vakthavande befäl Fredrik Bäcker understryker att händelsen kan komma att omrubriceras när utredningen kommit längre.

– Det är en initial brottsrubricering som kan komma att rubriceras om, säger han. 

Polisen vill inte gå på närmare detaljer kring händelsen.

Bostaden spärrades av

På grund av vad polisen beskriver som oklara omständigheter trodde man först att flera personer kunde ha varit inblandade i händelsen, men under söndagen verkar det bara vara en inblandad person.

Bostaden spärrades av under lördagen och är fortsatt avspärrad under söndagen i väntan på spridningsrapport från räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.