Foto: Privat

Whisky räddad ur askan

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen kunde brandkåren rädda ytterligare en överlevare, katten Whisky, ur det brandskadade huset i Kumla.

Vi har tidigare rapporterat att två katter räddats ur det brandskadade huset i Kumla, över ett dygn efter att den våldsamma branden i huset startat. Vid 16-tiden på onsdagen hittade brandkåren en tredje katt som var kvar i huset, och som de lyckades locka ut.

Grannen Ingela hjälpte till

Grannen Ingela Eriksson tog katten Wisky till veterinär, precis som hon gjorde tidigare under dagen med de första två katterna.

– Jag körde den till veterinären, där de andra två redan var, säger hon.

Redan under tisdagsmorgonen räddades några katter från branden. Nu fattas bara en av de sju katter som bor i huset, och familjen som äger den hoppas att också den klarat sig.

– Det är en utekatt så förhoppningsvis var den utomhus redan när det började brinna, säger Ingela Eriksson.

Klarat sig från allvarliga skador

Ingen av de överlevande katterna verkar ha fått några allvarliga skador, trots att de utsatts för både eld och vatten under släckningsarbetet.

”Har fått syrgas”

– De har fått syrgas och blivit tvättade hos veterinären. Några av dem var svedda i pälsen men annars verkar de ha klarat sig ganska bra, säger hon.

Ingela Eriksson är glad över att ha kunnat hjälpa till.

– Det känns jättebra att de klarade sig, säger hon och skrattar.

Katterna är kvar hos veterinären över natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.