Sur start för Marcus Ericsson som blev pååkt redan under första varvet och hamnade i gruset. Foto: Andy Brownbill / TT

Ericsson tvingades bryta i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericssons start i F1-premiären började dåligt. Efter att ha åkt halva loppet tvingades han bryta helt.

Inför F1-premiären i Melbourne twittrade Marcus Ericsson ”Då ska vi se vad vi kan åstadkomma i loppet imorgon. Jag har en känsla av att det kan gå riktigt bra”. Han kunde tyvärr inte haft mer fel.

Redan i någon av de första kurvorna hamnade Marcus Ericsson utanför banan efter att ha blivit pååkt av dansken Kevin Magnussen. Det resulterade i att han hamnade ohjälpligt sist innan han ens avslutat ett varv.

Formel 1

– Jag gjorde inte den bästa starten men lyckades hålla hyfsad position, säger han Viasat enligt Expressen. Genom kurva tre tyckte jag att jag låg bra och sen small det bara till. Jag vet inte hur det såg ut från tv men det kändes inte som att det fanns så mycket att göra från min sida.

Hydraulfel efter kollisionen

På 26:e varvet tvingades Ericsson bryta efter tekniska problem med bilen, då hade han ändå lyckats klättra flera placeringar.

Saubers team twittrade senare förklaringen: ”Marcus tvingades bryta på grund av ett hydraulfel efter kollisionen under det första varvet”.

Men det var inte bara svensken som stötte på tekniska problem. Totalt sju förare bröt loppet, bland dem Kevin Magnussen och hemmaföraren Daniel Ricciardo som efter tekniska problem redan i starten tvingades köra av banan på 28:e varvet.

Vann gjorde Sebastian Vettel och Ferrari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet