Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vd:n på Almi i Örebro län ger sig själv och andra i hans omgivning en läxa. Hör tre frågor om varför könsfördelningen bland vd:ar fortfarande är obalanserad i Örebro län. Foto: TT/Leonora Toplica/SVT

Fortfarande få kvinnliga företagsledare: ”Långt kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Könsfördelningen bland vd:ar och styrelseordförande är fortfarande obalanserad. 15 procent av svenska vd:ar är kvinnor. I Örebro län är endast 12 av 100 företagsledare kvinnor och det innebär att man halkar efter resten av landet.

– Det är ingen munter läsning, säger Mikael Fällman, vd på Almi Mälardalen.

Det statligt ägda riskkapitalbolaget Almi, med lokalkontor runt om i landet, har släppt en rapport över könsfördelningen bland länets vd:ar och styrelsemedlemmar.

Resultatet visar alltså att tolv procent av vd:arna och ordförande i Örebro län är kvinnor. Bland ordinarie styrelseledamöter är andelen kvinnor 39 procent.

– Det är för få, säger Mikael Fällman.

Jämställdhet utvecklar företag

Enligt Mikael Fällman visar både forskning och erfarenheter att företag med jämställd könsfördelning i styrelserummet går bättre.

– Man tar klokare beslut, företaget utvecklas bättre och man tjänar mer pengar, säger han.

Så många kvinnor tillträdde en vd-post

Trots det har andelen vd:ar ökat med en procentenhet till årets mätning, det innebär att länet fick 14 nya kvinnliga vd:ar i fjol.

I den takten kommer länet ha lika många manliga vd:ar som kvinnliga år 2061.

ANDEL BOLAG MED KVINNA PÅ VD-POSTEN 2024

Riket

15 %

Örebro

12 %

Topp

Stockholm och Uppsala 17 %

Botten

Jönköping 11 %

Källa: Almi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.