Foto: SVT

”Fann glädje i att misshandla andra”

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-årige mannen som tros ligga bakom dåden i närheten av Arboga var kriminellt belastad sedan tidigare. Han dömdes bland annat till två års fängelse i januari 2009.

I domen från Västmanlands tingsrätt från januari 2009, då mannen dömdes för grov misshandel och brott mot knivlagen, finns ett yttrande från Kriminalvården. Där står det att han har insatsbehov gällande kriminalitet och den psykiska hälsan och att han har svårt att kontrollera våldsamt beteende.

Program mot aggressivt beteeende

Morddrama Arboga-Köping

Kriminalvården rekommenderar vidare att den då 20-årige mannen genomgår kriminalvårdens påverkansprogram ART, Agression Replacement Training.

Ett stycke ner i domen står det att läsa: ”När det gäller förklaringar till gärningarna så har tingsrätten icke funnit några förmildrande omständigheter, utan kan enbart konstatera att gärningsmannen synes finna sin glädje i att misshandla andra”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morddrama Arboga-Köping

Mer i ämnet