Foto: Jesper Mattsson/SVT

Så påverkas kunderna

Uppdaterad
Publicerad

Efter Estonian airs konkurs kommer ett nytt bolag ta över driften av den nya Köpenhamnslinjen. Nu står det klart att ett antal av de som köpt biljetter kan behöva vända sig till den estniska staten för att få sina pengar tillbaka.

Bolaget bakom den nya Köpenhamnslinjen, Estonian air, meddelade om sin nedläggning under lördagen. För att försäkra sig mot ett sådant scenario har Örebro flygplats sedan tidigare kommit överens med ett annat flygbolag om ett övertagande av driften.

De allra flesta bokade biljetter kommer enligt flygplatsens vd Mikael Smedberg föras över till det nya flygbolaget.

Örebro-Köpenhamn

– Har man bokat via SAS fungerar det som tidigare, det blir ingen förändring över huvud taget, säger han.

Värre är det för de resenärer som köpt biljett direkt hos Estonian air för avresa efter 10 november. De måste enligt Mikael Smedberg vända sig till den estniska staten för en återbetalning.

– Vi förstår att det kan finnas en oro runt produkten efter det här. Men det rullar nu på som det ska, man kan vara trygg i sin bokning.

Hur väntad var nedläggningen?

– Det var inte väntat längre tillbaka i tiden. Men med snabba fötter har vi jobbat för andra lösningar som gör att det egentligen inte blir någon skillnad för kunden, säger Mikael Smedberg.

Vad innebär förändringarna för flygplatsen?

– Inte så mycket. Det blir nya kontaktpersoner för oss, men annars inte så mycket nytt. Det hör till vanligheterna att hantera olika flygbolag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro-Köpenhamn

Mer i ämnet