Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett stort område i Gyttorp spärrades under söndagen av och polisen arbetade med stora resurser för att säkra eventuella spår. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Fem personer häktade efter misstänkta mordet i Gyttorp

Uppdaterad
Publicerad

De fem personer som sedan i söndags har suttit anhållna misstänkta för mord på den man som hittades död i Gyttorp utanför Nora har nu häktats. Fyra av personerna misstänks för mord och den femte för grovt skyddande av brottsling.

På tisdagen berättade åklagare Per Svensson, som har ärendet på sitt bord, att allt pekar mot att den avlidna mannen har mördats. Hans kropp hittades i ett skogsparti i Gyttorp, strax utanför Nora.

På onsdagseftermiddagen häktades de fem personer som sedan i söndags har suttit anhållna. Det handlar om tre män och två kvinnor. Fyra av dem misstänks för mord och den femte för grovt skyddande av brottsling.

Mord i Gyttorp

– Jag kan inte säga så mycket mer än så i dagsläget eftersom utredningen är i ett känsligt läge, säger Per Svensson.

Tre av de personer som nu har begärts häktade är hemmahörande i Värmland, de två andra är bosatta i Örebro län.

Stort åldersspann

Den äldsta av de fem personerna är i 55-årsåldern och den yngsta i 20-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Gyttorp

Mer i ämnet