Foto: SVT och Scanpix

Förre NA-chefen saknar Open Art

Uppdaterad
Publicerad

Han har bytt Nerikes Allehanda mot Rapport och Örebro mot Stockholm. Och visst händer det att Ulf Johansson längtar tillbaka.

Nu har du bott ett tag i Stockholm. Hur är det?

Det är intressant. Framförallt med kommunikationer. I Örebro hade jag tre minuters promenad till jobbet. Nu tar det 40 minuter hur jag än åker. Men jag bor å andra sidan väldigt vackert.

Sommarfolk

Saknar du Örebro då?

Jag har faktiskt sprungit på lite folk från Örebro i olika sammanhang. Bland annat träffade jag konsthallschefen Mats Nilsson på Strandvägen och vi blev stående och pratade en del om Open Art. Och det är något jag kan sakna, känslan i centrum under sommaren med Open Art.

Jag skulle kunna säga att jag saknar ÖSK men just nu kan jag tyvärr inte säga det…Jag har ju sedan tidigare ”mitt” gamla lag här i Stockholm, Hammarby. Men de spelar ju inte ens i allsvenskan.

Hur har det varit att gå från tidningsproduktion till att göra tv då?

Journalistiskt har det varit mindre annorlunda än vad jag trodde. Men rent tekniskt och logistiskt är det mycket krångligare. Allt måste planeras mycket mer. 

Om du åker tillbaka till Örebro då, vart åker du först?

Det jag gillar mest är Oset är centrum kring Örebro slott så någon av de platserna skulle det nog bli.

OS eller morden i Midsomer?

Den var svår…Jag säger Morden i Midsomer. Jag är lite freak på Morden i Midsomer även om det tog ett tag att acceptera den nya kommissarien. Jag är visserligen idrottsintresserad också men OS är lite för stort. Fast friidrotten missar jag nog inte.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommarfolk

Mer i ämnet