Foto: Arkivbild

Forskare ska hjälpa örebroelever till godkänt

Uppdaterad
Publicerad

Forskare vid Örebro universitet ska genom ett projekt hjälpa elever i Örebro kommun att få godkänt i matematik. Almby skola är utvald för pilotprojektet som drar igång i höst.

Det är Örebro kommun som finansierar det tvååriga pilotprojektet med 3,9 miljoner kronor.

– Örebro kommun kommer en bit ner på rankingen som SKL har. De har velat ta kraftsamling för att komma bättre och vill bli bland de 25 bästa skolkommunerna år 2025, det här är ett led i detta, säger Per Nilsson som är professor i matematikdidaktik och leder projektet.

Forskare i undervisningen

Genom projektet ska forskare från Örebro universitet aktivt vara med i undervisningen i matematik på Almby skola, som valts ut att delta.

– Det kommer märkas att forskare kommer finnas med i undervisningen, vara med och observera, vilja prata med lärare och elever. På så vis kommer det synas och märkas, säger Per Nilsson.

Alla elever godkända

Hela skolan ska vara involverad, berättar Per Nilsson. Från skolledarna och organisationen på toppen och in i klassrummen.

– Det yttersta målet är att alla elever ska bli godkända. Vi behöver samarbetet med forskarna. Och långsiktighet, säger Max Jakobsson, som är enhetschef på kvalitetsorganisationen i Örebro kommun, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.