Foto: SVT

Förskoleprotesten sprider sig

Uppdaterad
Publicerad

Förskoleprotesten i Örebro har nu spridit sig till sociala medier och på bara några dagar har Facebook-gruppen ”Förskoleupproret” fått över 600 medlemmar.

Gruppen skapades i torsdagskväll av Malin Hörlin. En av förskollärarna som tidigare samma vecka tog över scenen under Lärardagen och krävde mer resurser i förskolan.

– Vi ville ha ett forum för den här frågan där vi förskollärare kan diskutera vad vi gör och hur vi går vidare, säger Malin Hörlin.

Förskoleupproret

Engagerade föräldrar

På tisdagseftermiddagen hade gruppen 642 medlemmar från hela landet, och även engagerade föräldrar har gått med.

– Jag har fått väldigt många positiva reaktioner från föräldrar som tackar för att vi pratar för deras barn. Det kan även komma att bildas en föräldragrupp på Facebook, säger hon.

”Vi hinner inte med”

Malin Hörlin och hennes kollega Anki Jansson har nu haft ännu ett möte med kommunen. Den här gången var det med skolchefen Margareta Borg och programdirektören Marie Holm.

– De tar gärna emot förbättringsförslag, men de vill inte skjuta till några mer resurser, säger Malin Hörlin och fortsätter:

– Som det är nu har vi inga marginaler att ta av. Vi hinner inte med alla arbetsuppgifter, och vänder ut och in på oss för barnens skull.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förskoleupproret

Mer i ämnet