Avspärrat utanför herrgården Foto: Thomas Wedin/SVT

Fortsatt bevakning efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande ingen misstänkt för gårdagens bränder i och vid Karlslunds herrgård. Räddningstjänsten har varit på plats under natten för att bevaka branden i den vedbod som totalförstördes.

Det var vid halv-åtta tiden på tisdagskvällen som det började brinna i Karlslunds herrgård och i en vedbod intill det gamla mejeriet. Räddningstjänsten larmades när ett automatlarm gick.

Branden i herrgården kunde släckas av räddningstjänst och på onsdagsmorgonen är det fortfarande oklart hur stora skadorna blev.

Branden i Karlslund

– Sanering började direkt efter branden. Man måste komma en bit in i arbetet innan man kan summera ihop hur mycket det är, säger Kenneth Cederström, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Rester glöder

På onsdagsmorgonen är räddningstjänsten fortfarande på plats för bevakning vid byggnaden som brann ner intill det gamla mejeriet. Enligt dem ska det inte ha varit något av större värde i byggnaden. Det är fortsatt rester som ligger och glöder.

– Vi släcker inte det helt, vi håller det under bevakning. Använder vi släckvatten finns det risk att det rinner ner i Svartån. Det är under kontrollerade former, säger Kenneth Cederström.

Ingen misstänkt

Det finns fortfarande ingen misstänkt för bränderna.

– Vi har jobbat under natten och hoppas vi har hittat några pusselbitar, säger Kenneth Johanesson, vatkhavande befäl vid Örebropolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Karlslund

Mer i ämnet