Foto: Peter Forslund

Sommarstuga övertänd i eldsvåda

Uppdaterad
Publicerad

Ett fritidshus strax öster om Örebro började brinna under onsdagen. Huset var övertänt redan när brandkåren kom fram och elden gick inte att stoppa.

SOS larmades vid 16-tiden på onsdagen om en brand i ett fritidshus i Almby vid Hjälmarrakan. Brandkåren kunde inte rädda stugan, och räddningstjänsten bestämde i samråd med polisen att låta den brinna ner.

– Den är helt nerbrunnen och murstocken har rasat. Just nu är det mest en glödbädd, sa Kjell Haglund, inre befäl på Nerikes brandkår, vid 19-tiden på onsdagen.

Misstänks vara anlagd

Det fanns ingen el i stugan, som var ett äldre hus där ägarna bara vistades sporadiskt. Polisen misstänker att branden var anlagd och det har upprättats en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Det var en fristående byggnad och därför ingen spridningsrisk till fler byggnader, så därför utreds det inte som mordbrand, säger polisens vakthavande befäl Johan Wallenius.

Stoppar spridning

Brandkåren hade vid 19-tiden en tankbil och personal på plats för att hindra att elden sprids till den närliggande marken.

– Det verkar inte vara någon större spridningsrisk just nu, säger Kjell Haglund.

Det verkar inte ha varit någon i huset när byggnaden började brinna och ingen ska ha skadats i samband med händelsen, enligt räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.