Tre av överfallen ska ha ägt rum på universitetets område nära Fakultetsvägen. Det fjärde oprovocerade överfallet skedde i närheten av Tybble vårdcentral. Foto: TT

Flera oprovocerade överfall oroar Örebro

Uppdaterad
Publicerad

På kort tid har fyra oprovocerade överfall ägt rum i närheten av universitetet i Örebro. Nu misstänker polisen att det kan vara samma gärningsmän som ligger bakom överfallen.

Natten till i lördags överfölls en 24-årig kvinna i närheten av Tybble vårdcentral på öster i Örebro. Hon vältes av sin cykel och misshandlades av två män som bland annat sparkade mot hennes huvud. Men hon är inte ensam. Totalt fyra gånger på två veckor har någon överfallits i det området.

Avsparkad från cykeln

Den 13:e och den 16:e september överfölls män och den 18:e september var det en annan kvinna som liksom fallet i helgen blev avsparkad från sin cykel, dock utan att bli fortsatt misshandlad.

– Det är väldigt ovanligt i Örebro, säger Olga Korpula, förundersökningsledare på polisen. Vi har ingen uppfattning om motivet men för oss verkar det som att man är ute efter att göra illa.

Polisen utreder nu överfallen med utgångspunkten att det finns ett samband.

– Det finns likheter så tillvida att det rör sig om en ensam målsägande och två eller tre gärningsmän vid varje tillfälle. Det har också rört sig enbart om våld. Det har inte handlat om överfall som vi bedömt handlat om sexuell natur eller att man vill råna någon.

”Kommit en bit”

Hur långt har ni kommit i utredningen?

– Vi har kommit en bit. Vi hör målsägande och vittnen i den mån som finns också jobbar vi på att få fram eventuella misstänkta.

Hur bedömer du sannolikheten att ni löser de här fallen?

– Jag bedömer den som god. Därmed inte sagt att vi har någon misstänkt, bara att vi har ett material som vi hoppas ska kunna räcka för att hitta gärningsmännen.

Natten till fredagen i förra veckan inträffade också en våldtäkt i Örebro, nära korsningen Målgatan/Restalundsgatan. Enligt polisen har flera övergrepp inträffat i det området den senaste tiden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.