Foto: SVT

”Gärningsmannen måste ha känt till pengarna”

Uppdaterad
Publicerad

Under den tidiga lördagskvällen fick SOS flera larm om ett pågående rån i Vivalla centrum. När polisen kom till platsen kunde man konstatera att två personer hade knivskurits och att en väska med en okänd summa pengar stulits. Nu ber polisen allmänheten om hjälp att hitta gärningsmannen.

Personerna i lastbilen är hemmahörande i Göteborgsområdet och utförde en varuleverans i Örebro under lördagskvällen. I Vivalla stoppades de av en okänd man som knivhögg de båda i benen och stal en väska med en okänd summa kontanter.

– Om man ger sig på en lastbil en lördagskväll så måste det vara för att man känner till att det finns pengar i den, säger polisens vakthavande befäl Kenneth Johannesson till SVT Nyheter Örebro.

Polisen behöver tips

Händelsen rubriceras som grovt rån och polisen hoppas att allmänheten ska kunna bidra med tips om gärningsmannen för att underlätta utredningen.

– Det var många på plats och många som ringde SOS. Alla tips och iakttagelser är viktiga, säger han.

Var lång och bar mask

Gärningsmannen uppges vara lång och ska vi råntillfället ha burit någon form av mask.

– Har någon sett i vilken riktning gärningsmannen sprang är det intressant för oss att veta. Ibland slänger gärningsmän ifrån sig tillhörigheter i panik efter ett rån. Har man hittat en mask eller väska ska man kontakta polisen, säger han.

”Mycket blod på platsen”

Personerna i lastbilen fick föras till sjukhus efter händelsen men mår under omständigheterna bra.

– Det var mycket blod på platsen, men läget är stabilt för de båda, säger Kenneth Johannesson.

Såg du händelsen? Ring polisen på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.