Två häktade för knivmord

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen hölls häktningsförhandlingar mot de två männen som misstänks knivmordet i Karlskoga i helgen. Båda två häktades – den ena för mordet och den andre för medhjälp.

En av de två misstänkta, en 22-åring, häktades under eftermiddagen för medhjälp till mord vid Örebro tingsrätt. Åtal ska väckas senaste den 18 juni.

Senare under eftermiddagen hölls häktningsförhandlingen för den 23-åring som vårdas på USÖ på grund av knivskador. Men den 23-åriga mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var under natten mot söndagen vid tvåtiden som en polispatrull upptäckte en knivskadad man utanför Musikbaren i Karlskoga. Han fördes med ambulans till sjukhus där han sen avlider.

Ungefär 20 minuter senare påträffade polisen en 23-årig man på Centrumleden i Karlskoga. Även han hade knivskador och greps misstänkt för mord. En 22-årig man greps senare och under söndagen anhölls de misstänkta för mord.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.